درز انقطاع :

بین دو بلوک ساختمانی فضایی را به عنوان درز انقطاع جهت جداسازی دو بلوک در نظر می گیرند تا در هنگام زلزله از برخورد آنها و ایجاد ضربه و به تبع آن ایجاد خسارت مضاعف جلوگیری گردد. این اتفاق به دلیل اختلاف میان زمان تناوب دو سازه صورت می پذیرد.

بند 7-1 آیین نامه 2800 : برای حذف و یا کاهش خسارت ناشی از ضربه ساختمان های مجاور به یکدیگر ساختمان ها باید با پیش بینی درز انقطاع از یکدیگر جدا شده و یا با فاصله ای حداقل از مرز مشترک با زمین های مجاور ساخته شوند.

بند 7-2 آیین نامه 2800 : پلان ساختمان باید تا حد امکان به شکل ساده و متقارن در دو امتداد عمود بر هم و بدون پیش آمادگی و پس رفتگی زیاد باشدو از ایجاد تغییرات نامتقارن در ارتفاع ساختمان نیز حتی المقدور احتراز شود.

مقدار فاصله درز انقطاع از بند 9-3 آیین نامه 2800 یه شرح زیر قابل محاسبه می باشد.

بند 9-3 آیین نامه 2800 : حداقل عرض درز انقطاع بند 7-1 در هر طبقه برابر یک صدم ارتفاع آن طبقه از روی تراز پایه می باشد. برای تامین این منظور فاصله هر طبقه ساختمان از مرز زمین مجاور حداقل باید برابر پنج هزارم ارتفاع آن طبقه از روی تراز پایه باشد. در ساختمان های با اهمیت خیلی زیاد و زیاد و یا در سایر ساختمان های با هشت طبقه و بیشتر این عرض در هر طبقه نباید کمتر از حاصل ضرب تغییر مکان جانبی نسبی طرح آن طبقه در ضریب رفتار R در نظر گرفته شود . هر یک از ساختمان های مجاور یکدیگر ملزم به رعایت فاصله ای معادل حاصل ضرب 0/5R در تغییر مکان جانبی نسبی طرح آن ساختمان در هر طبقه می باشد. ( ضریب رفتار R در بند 13-3-8 تعریف شده است) .

فاصله درز انقطاع را می توان با مصالح کم مقاومت که در هنگام وقوع زلزله بر اثر برخورد دو ساختمان به آسانی خرد می شوند به نحو مناسب پر نمود به طوری که پس از زلزله به سادگی قابل جایگزین کردن و به سازی باشد.

 

پوشش درز انقطاع :

برای پوشش درزهای انقطاع در محل های رفت و آمد و در معرض دید می توان مطابق مبحث 5 مقررات ملی ساختمان از مصالحی از جنس آلومینیوم، مس، برنز، چوب، لاستیک و یا ترکیبی از آنها استفاده نمود.

همواره پوشش درزهای انقطاع برای ذهن طراحان چالش بزرگی محسوب می شده است که این قضیه صنعتگران را بران داشت تا در پی پاسخ مناسب برای حل این مشکل باشند.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و طراحی طراحان صنعتی، ( پروفیل های آلومینیومی و یا ترکیب آلومینیوم و لاستیک) جهت پوشش درزهای انقطاع به راحتی در دسترس کارفرمایان و انبوه سازان صنعت ساختمان قرار گرفته است که با توجه به تنوع طراحی این محصولات ( پروفیل های درز انقطاع ) برای کاربردهای مختلف ( اعم از کاربرد در سقف و دیوار یا کف برای تردد وسایل نقلیه و یا تردد انسان ) با توجه به سلیقه کارفرما پروفیل مناسب انتخاب و با رعایت اصول اجرایی مورد استفاده قرار می گیرند.                                                              

 

 

  

محصولات مرتبط

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت آرتافران می باشد
طراحی سایت و بهینه سازی سایت توسط طراحی سایت24