مصالح مصرفی در درزهای انقطاع و انبساط ساختمانی به سه گروه زیر تقسیم می شوند :

  1. مصالح پر کننده درزهای انقطاع و انبساط ( فیلر )
  2. مصالح آب بندی درزهای انقطاع و انبساط ( عایق های رطوبتی )
  3. مصالح پوشش درزهای انقطاع و انبساط (پروفیل های درز انقطاع وانبساط)

 

 مصالح پر کننده درزهای انقطاع و انبساط ( فیلر ) :

مصالحی که به عنوان پر کننده درز انبساط و انقطاع استفاده می شود باید دارای قابلیت ارتجاعی و یا ترد باشد که بین دو بلوک مجاور اتصال کامل و صلب ایجاد نکند تا در هنگام انبساط و انقباض و یا زلزله به راحتی خرد شده و مانع از انتقال ضربه بلوک های مجاور به یکدیگر شود.

مصالح آب بندی درز انقطاع و انبساط  ( عایق های رطوبتی ) :

این مصالح به منظور آب بند کردن درزهای انقطاع و انبساط در محل هایی که در معرض شست و شو قرار دارند مانند پارکینگ ها، سالن های غذاخوری و یا رستوران ها و آشپزخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند.

این مصالح باید دارای مشخصات فیزیکی خاصی بوده و حتماً مطلبق نقشه ها باشد و قبل از اجرا به تایید دستگاه نظارت برسد.

از آنجا که تعمیر و یا تعویض این مصالح بسیار زمان بر و پردرد سر و به تبع آن پر هزینه می باشد، این مصالح باید دارای خاصیت ارتجاعی باشد تا در هنگام انبساط ، انقباض ، زلزله و یا نشست دچار آسیب دیدگی یا پارگی نشوند تا خاصیت آب بندی خود را در طول عمر ساختمان حفظ کنند.

همچنین خاصیت ارتجاعی این مصالح مانع از ایجاد آسیب به درزهای انقطاع و کم و زیاد شدن ابعاد آن می شود.

به این منظور به مهندسین ناظر استفاده از لاستیک های مخصوص آب بندی درزهای انقطاع که از جنس لاستیک  EPDM می باشد توصیه می شود . از مشخصات فیزیکی این نوع لاستیک می توان به انعطاف پذیری زیاد و مقاومت در برابر کشش اشاره کرد که مانع از آسیب دیدگی آن در هنگام انبساط و انقباض و یا زلزله و نشست می شود.

از ویژگی های دیگر این نوع لاستیک می توان به طول عمر بسیار زیاد و مقاومت در برابر اسید اشاره کرد که به خاطر این ویژگی به آنها لاستیک ضد اسید نیز گفته می شود. در ادامه مقاله به توضیحات اجمالی درباره لاستیک EPDM پرداخته شده است.

مصالح پوشش درز انقطاع و انبساط ( پروفیل های درز انقطاع و انبساط ) :

این مصالح طبیعتاً باید مطابق مندرجات مبحث 5 مقررات ملی ساختمان ( مصالح و فرآوردهای ساختمانی ) بوده و میتواند از جنس آلومینیوم، برنز، مس، چوب، لاستیک ویا ترکیبی از آنها باشد که از بین این مصالح آلومینیوم و لاستیک به خاطر خصوصیات فیزیکی و البته ظاهری خود مورد توجه طراحان پروفیل های درز انقطاع قرار گرفته است.

این پروفیل ها با استفاده از خواص ارتجاعی لاستیک و یا عملکردی مکانیکی ( بصورت حرکت کشویی ) در هنگام انبساط و انقباض و یا زلزله مانع از برخورد دو بلوک ساختمانی مجاور به یکدیگر می شوند.

 

 

لاستیک ضد اسید (EPDM)

لاستیک اتیلن پروپیلن دی ان مونومر(کلاس M) یک نوع لاستیک مصنوعی الاستومری میباشد. که در محدوده وسیعی از تولیدات مشخصاً استفاده میگردد. E مشخصه اتیلنethylene، p مشخصه پروپیلن propylene، D مشخصه دی ان (diene) و M مشخص کننده کلاس محصول در استاندارد ASTM_D1418 میباشد. کلاس M شامل لاستیک هایی با یک زنجیره اشباع از پلی اتیلن میباشد. دی ان ها در حال حاضر در ساخت لاستیک EPDM، (dicyclentadiene)DCPD، اتیلن نوربورن(ENB) و وینیل نوربورن (VNB) مورد استفاده قرار میگیرد. لاستیک EPDM ارتباط نزدیکی با لاستیک پروپیلن اتیلن دارد.(لاستیک اتیلن پروپیلن یک کوپلیمر کمتر از اتیلن و پروپیلن میباشد. در حالیکه لاستیک EPDM تری کوپلیمر از اتیلن، پروپیلن و یک جزء دی ان میباشد).

اتیلن موجود در لاستیک EPDM در حدود 45 تا 75 درصد میباشد. مقدار بالاتر اتیلن باعث بهتر مخلوط شدن و قالبگیری لاستیک EPDM میشود. پراکسید موجود در این پلیمر ها یک چگالی متقاطع بالاتر نسبت به همتای بی نظم خود را به ارمغان می آورد. پلیمر به هم ریخته نیز در تولید بسیار عالی عمل میکند.. این بسیار تحت تاثیر ساختار های مولکولی دیگر قرار میگیرد. دی ان ها به طور معمول شامل 5/2 تا 12 درصد از وزن محصول میشوند.

 

موارد استفاده :

-    درزگیر های هوا

-    پروفیل های درز انقطاع ساختمانی و صنعتی

-    شیلنگ های خودرو و صنعتی

-    غشا و فرآیند های غشایی بام (از لاستیک EPDM فویل دار میتوان برای پوشش سقف ساختمان های جدید استفاده کرد.) همچنین دیگر کاربرد نسبتاً نوظهور لاستیک EPDM در ایران جهت پوشش کف دریاچه های مصنوعی با عمر حداقل 200 سال میباشد. عدم نفوذ پذیری نسبت به هوا و نفوذ پذیری بسیار کم نسبت به آب طیف جدیدی از موارد استفاده لاستیک EPDM را به ارمغان آورده است.

-    واشر فلنچ آب و هوا و ... .

به طور کلی لاستیک EPDM یک پلیمر با گستره وسیعی از تولیدات و فعالیت های صنعتی گره خورده و عملاً صنعت بدون لاستیک EPDM بسار محدود و فلج کننده میباشد. قیمت مناسبتر نسبت به لاستیک نئوپرن(CR) استفاده از لاستیک EPDM را بسیار گسترده کرده.مقاومت در برابر اسید ها(به جز اسید سولفوریک)از خصوصیت بارز دیگر این محصول میباشد. مقاومت در برابر آب شور، مقاومت گرمایی، انعطاف پذیری در دمای پایین و مقاومت سایشی مطلوب از جمله مزایای لاستیک EPDM میباشد.

 

 

آلومینیوم :

آلومینیوم فلزی است نقره ای رنگ با جلای فلزی، نرم و سبک و دارای قابلیت شکل پذیری زیاد می باشد. از مزایای آلومینیوم و آلیاژهای  آن سبکی وزن و ضد زنگ بودن آن است.این فلز بعد از فولاد پر مصرف ترین فلز صنعتی است.

کاربرد ورق آلومینیوم ( ساده و موج دار ) در نماسازی، پوشش بام، درز بند، درز پوش، کلاهک دودکش، هواروها، کرکره ها و پوشش عایق حرارتی و رطوبتی و بازتاب گرماست. از ورق های نازک آلومینیوم نیز به منزله محافظ رطوبت در دیوارها و سقف ها و عایق استفاده می شود.

 

محصولات مرتبط

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به شرکت آرتافران می باشد
طراحی سایت و بهینه سازی سایت توسط طراحی سایت24